Πώς βοηθούν τα ακουστικά βαρηκοΐας να βελτιώσει την ομιλία στο θόρυβο.

Posted by akoustika 07/03/2020 0 Σχόλια

 

Όταν συναντάμε την οικογένεια μας και τους φίλους μας το να ακούμε είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αν έχετε μια απώλεια ακοής  .Είναι αρκετά δύσκολο να ακούσετε όταν υπάρχει θόρυβος στο παρασκήνιο όταν έχετε φυσιολογικη ακοη, πόσο μάλλον με απώλεια ακοής.

 

 

 

 

 

 

 

Οι λόγοι που δυσκολευόμαστε να ακουσουμε οταν εχουμε απώλεια άκοης και υπάρχει και θόρυβος:

 

 

 

1. Πόση είναι η απώλειας ακοής σας ; Εάν έχετε καλή ακοή στις  χαμηλές συχνότητας και κακή ακοή στις  υψηλές συχνότητες, η ακοή στο θόρυβο του περιβάλλοντος μπορεί να είναι πιο δύσκολη, διότι ο εγκέφαλος μας χρησιμοποιεί τις υψηλές συχνότητες για να διαχωρίσει την ομιλία από τον θόρυβο του περιβάλλοντος.

 

 

 

2. Βλάβες στο ακουστικό σας Νεύρο - Οι περισσότερες περιπτώσεις απώλειας ακοής οφείλονται σε βλάβη στα εξωτερικά κύτταρα .Δυστυχώς  αυτά τα εξωτερικά κύτταρα τρίχας παίζουν επίσης ρόλο στην προσπάθειά μας να ακούσουμε τον θόρυβο του περιβάλλοντος.

 

 

 3. Η ικανότητα του εγκεφάλου  να διαχωρίσει τη φωνή από τον θόρυβο χάνεται με την πάροδο του χρόνου, έρευνα δείχνει ότι ο εγκέφαλός μας δεν κάνει διαχωρισμό της ομιλίας από τον θόρυβο όταν αντιμετωπίζουμε απώλεια ακοής .

 

 

 

 

 

Ενώ φορούμε ακουστικά βαρηκοΐας  μπορεί να βελτιώσει την ομιλία στο θόρυβο του περιβάλλοντος κάνοντας πιο ακουστική την ομιλία, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στα σημερινά σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας  που μπορούν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την κατανόηση ομιλίας σε θόρυβο .

 

 

 

Πρώτον, με τη χρήση Occlumatic. Το ακουστικό  αναγνωρίζει το συγκεκριμένο φωνητικό μοτίβο του χρήστη και το ενσωματώνει στην επεξεργασία σήματος. Με τη σειρά του, αυτό επιτρέπει στον χρήστη να αντιλαμβάνεται τη δική του φωνή όσο το δυνατόν πιο φυσικά και εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο αυθόρμητης αποδοχής. Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης θα επικοινωνήσει περισσότερο και θα είναι πιο κοινωνικά ενεργός, βελτιώνοντας σημαντικά την ατομική ποιότητα ζωής.

 

 

 

Δεύτερον, χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία HiRes Comformatic αναλύει το ακουστικό περιβάλλον πιο αναλυτικά  από ποτέ.  Ο αισθητήρας κίνησης προσθέτει μια εντελώς νέα διάσταση στην ακοής μας . Το αποτέλεσμα είναι: μια πιο ατομική εμπειρία ακοής και καλύτερη ποιότητα ήχου από ποτέ..

 

 

 

Το τρίτο είναι με τη χρήση τεχνολογίας μείωσης θορύβου. Η μείωση του θορύβου είναι η ικανότητα των ακουστικών  να αναγνωρίζουν το θόρυβο σταθερής κατάστασης και να το μειώνουν χωρίς να μειώνουν αναγκαστικά την ομιλία ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε ένα αυτοκίνητο, ο ήχος του κινητήρα του αυτοκινήτου και ο θόρυβος του δρόμου είναι πολύ σταθερός, ενώ ο λόγος έχει πολλές διακυμάνσεις έντασης.

 

 

 

 

 

 

Τα νέα ακουστικά G6 διαθέτουν  αισθητήρα κίνησης ενσωματωμένο στο σύστημα ακοής , επιτρέπει τον ορισμό πάνω από 120 διαφορετικών καταστάσεων ακοής

Η συνεχής βελτίωση της τεχνολογίας των ακουστικών βοηθειών έχει βελτιώσει δραστικά το πόσο καλά μπορούμε να ακούσουμε τον θόρυβο του περιβάλλοντος.