Πώς αισθάνεται κάποιος με ακουστικά βαρηκοΐας

Posted by akoustika 06/12/2019 0 Σχόλια

 

 

Πώς είναι πραγματικά να ζείτε με τα ακουστικά βαρηκοΐας;

 

 


 

Για πολλούς ανθρώπους η προσαρμογή  με τα ακουστικά βαρηκοΐας  μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά μετά ανταμείβονται  από τις αρχικές δυσκολίες , είναι πολύ  σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής μας.

Μια Φιλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι το 56% των ατόμων με προβλήματα ακοής υποφέρουν αρνητικά στην καθημερινή τους ζωή λόγω της απώλειας της ακοής τους. Πολλοί απομονώνονται  στον εαυτό τους και αισθάνονται ότι η ποιότητα ζωής τους μειώνεται. Το 58 % αισθάνεται αμηχανία και το 64% αισθάνονται  ανάπηροι.

Όταν φοράμε ακουστικά βαρηκοΐα για πρώτη φορά , οι ήχοι μπορεί να φαίνονται πολύ δυνατοί! Αυτό συμβαίνει επειδή είχατε προσαρμοστεί  να μην ακούτε δυνατά λόγο πτώση της ακοή σας .Στην αρχή είναι  δύσκολο  γιατί πρέπει να συνηθίσετε τη (νέα σας ακοή) με τα ακουστικά για αυτό μπορεί να σας φάνουν περίεργα κάποιοι ήχοι μην ανησυχήσετε είναι φυσιολογικό θέλει να δώσετε χρόνο προσαρμογής , σκεφτείτε όταν πρώτο φορέσατε γυαλιά μυωπίας πόσο περίεργο ήταν.

 

 

 

 

Κάποια αλλά συμπτώματα που συναντάτε είναι τα έξης :

Ακούτε  ηχώ ?

Νιώθετε  ότι τα αυτιά σας είναι μπλοκαρισμένα?

Παρατηρήσατε ότι η φωνή σας ακούγεται λίγο πιο δυνατά?

Νιώθετε κουρασμένοι εξαιτίας των νέων ήχων που ακούτε?

 

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα  για να συνηθίσει σε αυτές τις αλλαγές, τα αυτιά σας σύντομα θα προσαρμοστούν στην νέα ακουστική σας  - απλά πρέπει να τους δώσετε κάποιο χρόνο .Όσο περισσότερο φοράτε τα ακουστικά βαρηκοΐα σας , τόσο περισσότερους ήχους θα ακούσετε. Αυτά θα γίνουν σταδιακά μέρος της καθημερινής σας ζωής.

 

Βελτίωση στην κατανόηση της ομιλίας σας 

 

 

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε τον τρόπο που ακούτε τους ανθρώπους που μιλούν ανάμεσα στο θόρυβο του περιβάλλοντος είναι η χρήση (κατευθυντήρων μικροφώνων) τα  σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας  προσαρμόζονται αυτόματα σε διαφορετικά ηχητικά επίπεδα. Ωστόσο, αντί να εξαλείψουν  τελείως τον θόρυβο του περιβάλλοντος, θα ανασηκώσουν τις φωνές πάνω από το θόρυβο για να σας επιτρέψουν την φυσιολογική  συνομιλία.

 

 

 

 

Εντελώς αθέατα και απαρατήρητα

Πολλοί ανησυχούν πως θα φαίνονται η είναι αυτά τα παλιά πίσω από το αυτί και πολλά άλλα , στην πραγματικότητα τα  σύγχρονα ακουστικά είναι πολύ κομψά και διακριτικά γίνονται  όσο το δυνατόν πιο μικρά και εντελώς αθέατα , έτσι  κρύβονται διακριτικά πίσω από το αυτί ή μέσα στο αυτί.

 

 

 

Για αυτό μην απογοητευτείτε δώστε χρόνο στα νέα σας ακουστικά και θα ανταμειφτείτε πλήρως θα επανέρθετε στους φυσιολογικούς ρυθμός της ζωής χωρίς να ρωτάτε  τους άλλους   Ε ? Τι ? Πως ?