Πόσες ώρες πρέπει να φοράμε τα ακουστικά βαρηκοΐας

Posted by akoustika 05/10/2020 0 Σχόλια

 

 

 

Καθώς προσαρμόζεστε στη χρήση των ακουστικών βαρηκοΐας σας, ίσως αναρωτιέστε πόσο καιρό πρέπει να τα φοράτε.Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας τα φορούν συχνά, ειδικά εκείνοι που EXOYN ενεργή κοινωνική ζωή. Ωστόσο, εάν μόλις αρχίσατε να χρησιμοποιείτε ακουστικά βαρηκοΐας ή θέλετε να αρχίσετε να τα φοράτε πιο συχνά, η μεταβατική περίοδος μπορεί να είναι δύσκολη. Όπως η άσκηση ή η εκμάθηση μιας νέας ικανότητας, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο σε αυτήν γιατί μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και δυσαρέσκεια.

 

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι που αρχίζουν να χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας αισθάνονται συγκλονισμένοι από την αρχή. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να επεξεργάζεται αναλόγως τον ήχο, οπότε μην αισθάνεστε αποθαρρυνμένοι εάν δεν μπορείτε να φοράτε τα ακουστικά σας όλη την ημέρα.

 

 

 

Πρέπει να φοράω τα ακουστικά μου όλη την ώρα;

 

Παρόλο που δεν πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας, υπάρχουν αναμφισβήτητα οφέλη από τη χρήση των ακουστικών σας συνεχώς. Εάν δυσκολεύεστε να ακούσετε θόρυβο για περισσότερες από μερικές ώρες την ημέρα, δεν πρέπει να αισθάνεστε πιεσμένοι να τεντώσετε τα αυτιά σας. Αυτό θα σας κάνει να κουραστείτε και να δυσαρεστηθείτε από τα ακουστικά σας.

Ωστόσο, μόνο όταν φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας σε ειδικές περιπτώσεις, όπως όταν πηγαίνετε για δείπνο ή σε κάποια κοινωνική σας υποχρέωση , μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο . Τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν είναι σαν τα  γυαλιά σας , δεν λειτουργούν τέλεια τη στιγμή που τα φοράτε, απαιτούν μια περίοδο προσαρμογής

Όσο περισσότερο φοράτε τα ακουστικά βαρηκοΐας σας, τόσο περισσότερο θα σας αρέσει να τα φοράτε. Ο εγκέφαλός σας θα μάθει να επεξεργάζεται τον ήχο και να φιλτράρει τον θόρυβο και θα συνηθίσετε επίσης τον ήχο της δικής σας φωνής Ωστόσο, αυτό απαιτεί εξάσκηση και χρόνο.

Για 'αυτό είναι απαραίτητη μια περίοδος προσαρμογής. Πρέπει να μάθετε πώς να φοράτε τα ακουστικά σας συχνά και να αφιερώνετε χρόνο για να τα φοράτε. Με αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλός σας θα έχει προσαρμοστεί στην νέα ακουστική

 

 

 

 

 

 

Τα οφέλη από τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας όλη την ώρα ;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το πρωταρχικό όφελος της συχνής χρήσης ακουστικών βαρηκοΐας είναι απλό: θα εξοικειωθείτε καλύτερα με τον ήχο. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε συνηθίσει να ακούτε όλο και λιγότερο με την πάροδο των ετών και για 'αυτό μερικοί ήχοι μπορεί να ακούγονται αρχικά περίεργοι ,η συχνή χρήση επαναφέρει την ποιότητα  των ήχων όπως τα πουλιά, τα βήματα ή την βροχή. Η μουσική θα ακούγεται καλύτερα και η δική σας φωνή θα γίνει οικεία.

Οι ηλικιωμένοι ωφελούνται επίσης πολύ από τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας. Με την τόνωση του εγκεφάλου με διαφορετικούς τρόπους, η ψυχική τους υγεία βελτιώνεται. Πολλοί ηλικιωμένοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν ακουστικά βαρηκοΐας ή δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν απώλεια ακοής . Καθώς η ικανότητά τους να ακούνε εξασθενεί .Η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας μπορεί να τονώσει τον εγκέφαλο, διατηρώντας τον υγιή και επιτρέποντάς τους να κοινωνικοποιηθούν καλύτερα με τον κόσμο.

 

 

 

 

 

Εξοικείωση με τα ακουστικά βαρηκοΐας!

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται απογοητευμένοι όταν τους λένε να φορούν τα ακουστικά τους περισσότερο. Οι ήχοι που δεν έχετε ακούσει για κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί  να είναι περίεργοι και δυνατοί  έτσι νιώθετε ότι ξεπερνάτε τα όριά σας και σας οδηγεί  σε πονοκεφάλους και εξάντληση.

Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα όριά σας και να τα δοκιμάζετε στην αρχή πιο χαμηλά . Μπορείτε να  τα ρυθμίσετε στο δικό σας ρυθμό και να προσαρμόσετε τους ήχους

αφιερώνετε χρόνο για να φοράτε τα ακουστικά σας κάθε μέρα η παρακολούθηση με τον ακουοπροθετιστή σας  είναι επίσης σημαντική. Μπορούν να σας δώσουν συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σας

Καθώς προσαρμόζεστε στα ακουστικά βαρηκοΐας σας, θα πρέπει να προσέχετε τρία πράγματα.

Πόσο καιρό τα φοράτε; Αυξάνετε το χρόνο που τα φοράτε  καθώς εξοικειώνεστε με τον ήχο; Κάθε  ώρα μετράει, οπότε Κρατήστε ένα αρχείο καταγραφής για το πόσο συχνά φοράτε τα ακουστικά βαρηκοΐας σας και για πόσο καιρό.

Τι ακούς; Καθίστε και εστιάστε στους ήχους γύρω σας. Μπορείτε να ακούσετε τους ήχους της φύσης; Η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο; Οι φωνές των ανθρώπων; Ξεκινήστε να φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας σε ήσυχες καταστάσεις και στη συνέχεια, εισαγάγετε τον εαυτό σας σε νέο περιβάλλον με ήχους.

Πώς ακούγεται η φωνή σας; Προσπαθήστε ακόμα κι αν δεν σας αρέσει ο ήχος της φωνής σας στην αρχή, μιλώντας στον εαυτό σας θα σας συνηθίσει να το ακούτε. Με αυτόν τον τρόπο, όταν συμμετέχετε σε συνομιλίες αργότερα, η φωνή σας θα ακούγεται πιο οικεία.