Η χρήση μάσκας και ακουστικά βαρηκοΐας

Posted by akoustika 03/05/2020 0 Σχόλια

 

 

 

Φαίνεται να κινούμαστε προς μια εποχή όπου όλοι θα φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους και γενικά είναι πλέον υποχρεωτικό να φοράμε μάσκες για να εξαληφθεί όσο γίνεται δυνατόν η εξάπλωσης του ιού. Αυτό μπορεί να μας δυσκολέψει μέχρι να το  συνηθίσουμε, ειδικά εάν φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας με  μάσκα

 

 

 

Μειωμένη κατανόηση ομιλίας

 

Όλοι χρησιμοποιούμε οπτικά στοιχεία για να μας βοηθήσουν να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να  ακούμε και να διατηρούμε την οπτική επαφή. Για άτομα με προβλήματα ακοής, αυτά τα στοιχεία γίνονται ακόμη πιο σημαντικά για τη διατήρηση κατανόησης της συνομιλίας. Οι μάσκες όχι μόνο μειώνουν ελαφρώς την ποιότητα του λόγου, αλλά η απώλεια της ικανότητας ανάγνωσης ομιλίας (ανάγνωση των χειλιών) μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητα ενός ατόμου να κατανοήσει τι έχει ακούσει κυρίως για άτομα με σοβαρές απώλειες ακοής

Μια πιθανή λύση είναι να πάρουμε μερικές μάσκες με ένα διαφανές παράθυρο στο κέντρο, ώστε τα χείλη των ανθρώπων να είναι ακόμα ορατά. Θα σας ενημερώνουμε σχετικά με την ικανότητά μας να τα προμηθεύουμε.

 

 

 

 

 

 

 

Ενδεχόμενο Να χάσετε τα ακουστικά σας

 

 

Εάν φοράτε πίσω από το αυτί  τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας Η αφαίρεση των γυαλιών, η αναδίπλωση ενός καπέλου ή η κουκούλα ή η αφαίρεση ενός κασκόλ είναι παραδείγματα για το πώς τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να φύγουν από το αυτί. Ωστόσο, είθιστε τα οπισθωτιαία ακουστικά να συνοδεύονται από εξατομικευμένο εκμαγείο και συνεπώς δεν μπορούν ευκολά να «πέσουν» από το αυτί .

Εντούτοις ,ένας δραστήριος ενήλικας ή ένα παιδί μπορεί να ξεχάσει να ελέγξει ότι το ακουστικό βαρηκοΐας είναι ακόμα στη θέση του. Η χρήση μάσκας με «πίσω από τα αυτιά» ακουστικά βαρηκοΐας αποτελεί σίγουρα μια νέα πρόκληση.

 

 

 

 

 

Έχουμε ακούσει παράπονα ότι η μάσκα δεν είναι άνετη όταν φοράτε τα  ακουστικά βαρηκοΐας. 

 

 

 

 

 

 

Σας προτείνουμε κάποιες  λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ράψτε 2 μεγάλα κουμπιά στην κορδέλα που φοράτε . Η τοποθέτηση των κουμπιών για ευθυγράμμιση με κάθε αυτί θα επιτρέψει στη μάσκα να κάθεται σωστά. Η περιτύλιξη του ελαστικού γύρω από κάθε κουμπί θα αφαιρέσει την πίεση από τα αυτιά σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν γνωρίζετε κάποιον που πλέκει ή ράβει, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επέκταση από ύφασμα, κορδέλα ή νήματα μήκους 6 εκατοστών .  Κουμπιά ραμμένα και στις δύο πλευρές επιτρέπουν ένα μέρος για να τοποθετήσετε το ελαστικό της μάσκας εκτός από τα αυτιά σας.