Η ταυτόχρονη χρήση μάσκας και ακουστικών βαρηκοΐας

Posted by akoustika 03/05/2020 0 Σχόλια

 

 

 

Φαίνεται να κινούμαστε προς μια εποχή, όπου όλοι θα φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους μέχρι να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν η εξάπλωση του ιού. Αυτό μπορεί να μας δυσκολέψει μέχρι να το συνηθίσουμε, ειδικά όσους φορούν ταυτόχρονα ακουστικά βαρηκοΐας.

 

 

 

Μειωμένη κατανόηση ομιλίας

 

Η παρατήρηση οπτικών στοιχείων για τη συγκέντρωση των απαραίτητων πληροφοριών,συχνά είναι απαραίτητη ώστε να ακούμε και να κατανοούμε τι μας λέει κάποιος. Για άτομα με προβλήματα ακοής, αυτά τα στοιχεία γίνονται ακόμη πιο σημαντικά σε ένα διάλογο. Οι μάσκες, όχι μόνο μειώνουν ελαφρώς την ποιότητα του λόγου, αλλά αποκλείουν και την ικανότητα ανάγνωσης της ομιλίας (ανάγνωση των χειλιών), η οποία είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο,κυρίως όταν πρόκειται για άτομα με σοβαρή απώλεια ακοής.

Μια πιθανή λύση είναι η χρήση μασκών,οι οποίες όμως σε αντίθεση με τις γνωστές μάσκες, αποτελούνται απο υλικό διάφανο στο μέρος των χειλιών , έτσι ώστε η ομιλία να παραμένει ορατή σε ένα άτομο με βαρηκοϊα. Θα σας ενημερώνουμε σχετικά με την ικανότητά μας να τα προμηθεύουμε.

 

 

 

 

 

 

 

Υπάρχει ενδεχόμενο να χάσετε τα ακουστικά σας.

 

Εάν φοράτε ακουστικό βαρηκοΐας πίσω από το αυτί, μπορεί να έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να το χάσετε, λόγω της τόσο συχνής χρήσης μάσκας.Η αφαίρεση των γυαλιών, η αναδίπλωση ενός καπέλου,η κουκούλα,ή η αφαίρεση ενός κασκόλ, είναι κάποια άλλα παραδείγματα για το πώς τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να φύγουν από το αυτί χωρίς να το καταλάβετε. Ωστόσο,κανονικά, τα οπισθωτιαία ακουστικά πρέπει να συνοδεύονται από εξατομικευμένο εκμαγείο το οποίο έχει δημιουργηθεί για να ταιριάζει συγκεκριμένα στο αυτί του κάθε ασθενούς και συνεπώς δεν μπορούν ευκολά να «πέσουν» από το αυτί .

Εντούτοις ,ένας δραστήριος ενήλικας,ή ένα παιδί μπορεί να ξεχάσει να ελέγξει ότι το ακουστικό βαρηκοΐας είναι ακόμα στη θέση του. Η χρήση μάσκας με ακουστικά βαρηκοΐας που εφαρμόζουν πίσω από το αυτί ,αποτελεί σίγουρα μια νέα πρόκληση.

 

 

 

 

 

Έχουμε ακούσει παράπονα ότι η μάσκα δεν είναι άνετη όταν φοράτε τα  ακουστικά βαρηκοΐας. 

 

 

 

 

 

 

Σας προτείνουμε κάποιες  λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ράψτε 2 μεγάλα κουμπιά στην κορδέλα που φοράτε . Η τοποθέτηση των κουμπιών για ευθυγράμμιση με κάθε αυτί θα επιτρέψει στη μάσκα να κάθεται σωστά. Η περιτύλιξη του ελαστικού γύρω από κάθε κουμπί θα αφαιρέσει την πίεση από τα αυτιά σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν γνωρίζετε κάποιον που πλέκει ή ράβει, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επέκταση από ύφασμα, κορδέλα ή νήματα μήκους 6 εκατοστών. Κουμπιά ραμμένα και στις δύο πλευρές δημιουργούν ένα μέρος στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε το ελαστικό της μάσκας αντί για πίσω από τα αυτιά σας.