Ακουστικά βαρηκοΐας : Μπαταρίες μίας χρήσης ή επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Posted by akoustika 22/02/2020 0 Σχόλια

 

 

 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας τροφοδοτούνται πλέον από δύο τύπους μπαταριών: Μπαταρίες μίας χρήσης ή επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο οι Αμερικάνοι αγοράζουν σχεδόν 180 τόνους μπαταριών κάθε χρόνο,έχει τεράστια σημασία για το καθέναν από εμάς να κατανοήσουμε πως θα ήταν αναγκαίο να κατευθυνθούμε σιγά σιγά σε επαναφορτιζόμενες μπαταριές .

 

 

Πως λειτουργούν τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά ;

Τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά έχουν ενσωματωμένες μπαταρίες που δεν χρειάζονται τις παραδοσιακές μπαταρίες μίας χρήσης. Αντί να αφαιρέσετε τις ίδιες τις μπαταρίες, συνδέετε τα ακουστικά σας κάθε βράδυ σε μια μονάδα φόρτισης, παρόμοια με την επαναφόρτιση των smartphones.

 

 

 

 

 

 

Πλεονεκτήματα χρήσης επαναφορτιζόμενων μπαταριών

 

Μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα σημερινά ακουστικά χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν φόρτιση έως και 30 ώρες και να διαρκέσουν περίπου πέντε χρόνια μέχρι να αντικατασταθούν.

 

 

 

 

 

Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι ασφαλέστερες για τα παιδιά και τα κατοικίδιά σας, καθώς τα αποτρέπετε απο τον κίνδυνο να καταπιούν καταλάθος τις μπαταρίες μιας χρήσης. 

 

 

Ευκολότερος χειρισμός. Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα επιδεξιότητας , κινητικές διαταραχές π.χ. Nοσος του Parkinson , ή έχουν αυξημένο πρόβλημα με την ορασή τους, αντιμετωπίζουν απευθείας πρόβλημα με τις μπαταρίες μιας χρήσης, λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους τους και της δυσκολίας ενδεχομένως διαχείρισης της συσκευασίας. Με τη χρήση επαναφορτιζόμενων ακουστικών βαρηκοϊας ,αυτές οι ομάδες ανθρώπων επωφελούνται, αποφεύγοντας την συνεχή αγορά και αλλαγή μπαταριών. 

 

 

 

 

Έχουν ταχεία φόρτιση,όπου με μόλις 30 λεπτά φόρτισης, λειτουργούν για τις επόμενες 6 ώρες.

 

 

 

 

 

 

Μειονεκτήματα επαναφορτιζόμενων μπαταριών

 

 

Αν βρίσκεστε σε μέρος όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης του ακουστικού σας και τελειώσει η μπαταρία, θα σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε το ακουστικό .

 

 

 Κάποιος με πολύ ενεργό τρόπο ζωής μπορεί να χρειαστεί άμεσα τα ακουστικά του και να μην έχει χρόνο για να επαναφορτίσει ούτε για 30 λεπτά.

 

 

Το κόστος των επαναφορτιζόμενων ακουστικών είναι ένα 20% παραπάνω από τα ακουστικά με μπαταρία μιας χρήσης.