Ακουστικά βαρηκοΐας : Μπαταρίες μίας χρήσης ή επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Posted by akoustika 22/02/2020 0 Σχόλια

 

 

 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας  αυτές τις μέρες τροφοδοτούνται  από  δύο τύπους μπαταριών: Μπαταρίες μίας χρήσης ή επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τους Αμερικανούς να αγοράζουν σχεδόν 180 τόνους μπαταριών κάθε χρόνο, έχει  μεγάλη σημασία  για καθέναν από εμάς να κατευθυνθούμε  σε επαναφορτιζόμενες μπαταριές  αν είναι δυνατόν.

 

 

Πως λειτουργούν τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά ;

Τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά έχουν ενσωματωμένες μπαταρίες που δεν χρειάζονται τις παραδοσιακές μπαταρίες μίας χρήσης. Αντί να αφαιρέσετε τις ίδιες τις μπαταρίες, συνδέετε τα ακουστικά σας κάθε βράδυ σε μια μονάδα φόρτισης, παρόμοια με την επαναφόρτιση των smartphones.

 

 

 

 

 

 

Πλεονεκτήματα χρήσης επαναφορτιζόμενων μπαταριών

 

Μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα σημερινά ακουστικά χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν φόρτιση έως και 30 ώρες και να διαρκέσουν περίπου πέντε χρόνια μέχρι να αντικατασταθούν.

 

 

 

 

 

Είναι ασφαλέστερο για τα παιδιά. Οι μπαταρίες  μίας χρήσης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες αν τις καταπιούν  κατά λάθος  κατοικίδια ζώα ή παιδιά.

 

 

Ευκολότερο χειρισμό. Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα επιδεξιότητας ή εκείνοι που δεν θέλουν τη συνεχή αγορά και αλλαγή μπαταριών μπορεί να ωφεληθούν από τη χρήση επαναφορτιζόμενων ακουστικών βαρηκοΐας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μπαταρίες μίας χρήσης  να είναι μικροσκοπικές και η συσκευασία μπορεί να είναι δύσκολο να χειριστεί.

 

 

 

 

Έχουν ταχεία φόρτιση δηλαδή μόλις με 30 λεπτά φόρτιση λειτουργούν για τις επόμενες 6 ώρες.

 

 

 

 

 

 

Μειονεκτήματα επαναφορτιζόμενων μπαταριών

 

 

 

Το να τελειώσει η μπαταρία μια χρήσεως και να μην έχεις εκείνη την ώρα άλλη για να μπορέσεις να κανείς την αλλαγή θα σε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

 

 

 Κάποιος με πολύ ενεργό τρόπο ζωής μπορεί να χρειαστεί άμεσα τα ακουστικά του και να μην έχει χρόνο για να επαναφορτίσει ούτε για 30 λεπτά.

 

 

Το κόστος των επαναφορτιζόμενων ακουστικών είναι ένα 20% παραπάνω από τα ακουστικά με μπαταρία μιας χρήσης.