Τι είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας CROS και BiCROS

Posted by akoustika 25/08/2020 0 Σχόλια

Τι είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας CROS και BiCROS;

 

 

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να ακούσουν ελάχιστα  στο ένα αυτί - τόσο που ένα  ακουστικό βαρηκοΐας δεν θα βοηθήσει.Όταν δεν μπορείτε να ακούσετε από το ένα αυτί, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για εσάς να διακρίνετε διάφορους ήχους . Αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο σε περιβάλλοντα όπως εστιατόρια και μπαρ, τα οποία έχουν γίνει θορυβώδη με την πάροδο του χρόνου. Ο θόρυβος στο παρασκήνιο είναι ένα πρόβλημα για όλους μας, αλλά χειρότερα αν έχετε πολύ λίγη ακοή στο ένα αυτί, μια κατάσταση που ονομάζεται μονόπλευρη κώφωση (SSD) ή μονομερή απώλεια ακοής.   

Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις, που κυμαίνονται από εξειδικευμένα ακουστικά έως ακουστικά βαρηκοΐας έως χειρουργικά εμφυτεύματα. Όσον αφορά τα ακουστικά βαρηκοΐας, συσκευές γνωστές ως CROS και BiCROS έχουν σχεδιαστεί ειδικά για κώφωση μίας όψης.

 

 

 

Τι είναι το CROS;

Με ένα σύστημα CROS, φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας και στα δύο αυτιά, παρόλο που δεν μπορείτε να ακούσετε σε ένα από αυτά. Ο ήχος που ανιχνεύεται από το βοήθημα στο "κακό αυτί" μεταδίδεται απευθείας στο βοήθημα στην πλευρά "καλό αυτί".

Έτσι ακούτε σήματα και στις δύο πλευρές του κεφαλιού σας με το ένα αυτί», δήλωσε η Δρ. Catherine Palmer, Διευθύντρια Ακτινολογίας και Ακουστικών Βαρηκοΐας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ακτινολογίας.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας CROS και BiCROS έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με σοβαρή απώλεια ακοής στο ένα αυτί.

 

 

 

Τι είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας BiCROS;

Το BiCROS μοιάζει πολύ με τα ακουστικά βαρηκοΐας CROS, εκτός από το ότι έχουν σχεδιαστεί για άτομα που έχουν επίσης απώλεια ακοής στο "καλό" αυτί τους.

Με ένα σύστημα BiCROS, το βοήθημα στο καλύτερο αυτί σας θα προγραμματιστεί επίσης για οποιαδήποτε ενίσχυση που χρειάζεστε.

 

 

 

Πώς διαφέρει το CROS από άλλα βοηθήματα ακοής;

Τα παραδοσιακά βοηθήματα ακοής στέλνουν ήχο στο αυτί στο οποίο βρίσκονται. Με τη ρύθμιση CROS, η συσκευή στο αυτί χωρίς ακοή μοιάζει με ένα παραδοσιακό ακουστικό βαρηκοΐας. Αλλά «είναι πραγματικά ένα μικρόφωνο και ένας πομπός και παίρνει τον ήχο για να τον στείλει στη συσκευή στο αυτί της ακοής. 

 

 

 

Ποιος είναι υποψήφιος για CROS και BiCROS;

Είστε υποψήφιος εάν ένα από τα αυτιά σας είναι ιδιαίτερα άσχημα ή δεν έχει  . Περίπου 60.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν αυτό το πρόβλημα κάθε χρόνο. Η αιτία μπορεί να είναι ιογενής λοίμωξη, χτύπημα στο κεφάλι, έλλειψη αίματος στην ακουστική οδό ή καλοήθης όγκος η νόσος του Ménière , όταν το υγρό συσσωρεύεται σε μέρος του εσωτερικού αυτιού.

 

 

Εάν παρατηρήσετε απώλεια στο ένα αυτί ή και στα δύο αυτιά, το πρώτο πράγμα που πρέπει  να κάνετε είναι να προγραμματίσετε ραντεβού με έναν ΩΡΛ ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν την ακοή σας και να εντοπίσουν την αιτία του προβλήματος.