Κορωνοϊός Covid-19 και απώλεια ακοής

Posted by akoustika 18/03/2020 0 Σχόλια

 

Oι άνθρωποι ήδη έχουν ξεκινήσει μια  επιθετική κοινωνική αποστασιοποιήση , για τον κορωνοϊό , ίσως θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες πανδημίες και έτσι όλες οι χώρες έχουν δηλώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια προσπάθεια να μειώσουν την εξάπλωση και την επιβάρυνση του COVID-19.

 

 

 

 

 

Γιατί τα άτομα με απώλεια ακοής διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο απο τον κορωνοίο 

 

 

 

Αρκετά προβλήματα θέτουν τα άτομα με απώλεια ακοής με υψηλότερο κίνδυνο για το COVID-19. Πρώτον, τα θέματα επικοινωνίας σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης και συχνά χαμηλώτερα επίπεδα υγειονομικής παιδείας  μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για λάθη φαρμάκων και θεραπείας.

 

 

 

Η μοναξία , το άγχος και η κατάθλιψη απο την κοινωνική απομόνωση  αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σύλληψης του Κορονοϊόυ. Όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις, κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν απο το κορωνοϊό . Αυτές οι ασθένειες είναι πιο διαδιδομένες σε όσους έχουν απώλεια ακοής.

 

 

 

 

 

 

Προστασία

 

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αποφύγετε την άμεση επαφή με ζωντανά ζώα ή με επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή με ζώα.

 

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση ωμών ή ατελώς μαγειρεμένων ζωικών προϊόντων. Κατά την διαχείριση ωμού κρέατος, γάλακτος και ζωικών εντοσθίων, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως ορίζονται από τους κανόνες ασφαλούς διαχείρισης τροφίμων, προκειμένου να αποφεύγεται η επιμόλυνση.

 

  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι. Το πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή με νερό και σαπούνι, σκοτώνει τον ιό εάν βρίσκεται στα χέρια μας.
  • Διατηρήστε αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου, από εσάς και τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό. Όταν κάποιος νοσεί από λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως 2019–nCoV, βήχει ή φτερνίζεται και παράγει μικροσταγονίδια τα οποία περιέχουν τον ιό. Εάν είστε πολύ κοντά, μπορεί να εισπνεύσετε τον ιό.
  • Αποφύγετε να αγγίζετε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας. Τα χέρια αγγίζουν πολλές επιφάνειες που μπορεί να είναι μολυσμένες με τον ιό. Εάν αγγίξετε τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη σας, μπορεί να μεταφέρετε τον ιό από την επιφάνεια στον εαυτό σας.
  • Εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.
  • Ενημερώστε τον θεράποντα ιατρό σας εάν έχετε ταξιδέψει στη Κίνα ή εάν έχετε έρθει σε επαφή με άτομα από την Κίνα ή με άτομα που έχουν επιστρέψει από πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα, τα οποία παρουσιάζουν αναπνευστικά συμπτώματα.
  • Όποτε έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό, καθώς μπορεί να πάσχετε από αναπνευστική λοίμωξη ή πιο σοβαρή νόσο. Η εμφάνιση αναπνευστικών συμπτωμάτων μαζί με πυρετό μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες και, αναλόγως του ιστορικού ταξιδιού σας και των συνθηκών, ο 2019 –nCoVμπορεί να είναι μία από αυτές.
  • Εάν έχετε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και δεν έχετε ταξιδέψει στην Κίνα, μείνετε σπίτι μέχρι την ανάρρωση σας, τηρώντας όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

 

 

 

 

 

 

Τι πρέπει να ξέρετε πριν από την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας