Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να προστατεύουν από άνοια και κατάθλιψη

Posted by akoustika 29/02/2020 0 Σχόλια

 

 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας

 

 

 

 

 

 

 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να είναι πιο επωφελής για την υγεία σας από ό, τι απλά βελτιώνουν την ακοή σας. Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διαπιστώνει ότι οι ηλικιωμένοι με απώλεια ακοής που φοράνε ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας.

 

Η μελέτη, η οποία εξέτασε 115.000 συμμετέχοντες από την ηλικία των 66 ετών, διαπίστωσε επίσης ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας  βοηθούσαν στη μείωση του κινδύνου διάγνωσης της κατάθλιψης και του άγχους επίσης θετική επίδραση στην πρόληψη πτώσεων και τραυματισμών.

 

 

 

 

 

Άνοια και απώλεια ακοής

 

Η άνοια έχει συνδεθεί με την απώλεια ακοής στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, η απώλεια της ικανότητάς σας να ακούτε καλά σε μεγαλύτερη ηλικία θεωρείται παράγοντας κινδύνου για την άνοια.

Φαίνεται ότι η απώλεια ορισμένων αισθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της όρασης, αποτελεί πρόβλεψη για την ανάπτυξη άνοιας, και όχι το αντίστροφο. Η διατήρηση της όρασης και της ακοής σας, εν τω μεταξύ, μπορεί δυνητικά να προστατεύσει τη νοητική σας γνώση μέχρι και 75%.