Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι αδιάβροχα;

Posted by akoustika 11/09/2020 0 Σχόλια

 

 

 

 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι αδιάβροχα;

 

 

Θα ήταν ένα μεγάλο προνόμιο εάν τα ακουστικά βαρηκοΐας ήταν αδιάβροχα, δυστυχώς όμως ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε αυτήν την εξέλιξη . Αντ 'αυτού τα περισσότερα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ανθεκτικά στο νερό,  πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα  βυθίσουμε  στο νερό αλλά να αντέξουν την  λίγο υγρασία.

 

 

Τα περισσότερα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ανθεκτικά στο νερό αλλά όχι αδιάβροχα !

 

 

Η υγρασία δεν είναι φίλος στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη των ακουστικών , λειτουργούν καλύτερα όταν διατηρούνται καθαρά και στεγνά, όπως τα smartphone και οι φορητοί υπολογιστές.

 

 

 

 

Πόσο ανθεκτικά είναι στο  νερό τα ακουστικά βαρηκοΐας ;

 

Όλα τα ακουστικά βαρηκοΐας λαμβάνουν δύο βαθμολογίες "IP" από το 1 έως το 8 για να προσδιορίσουν πόσο ανθεκτικά είναι στη σκόνη και το νερό, από τη  Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή .

Το πρώτο ψηφίο βαθμολογεί τον βαθμό προστασίας από  σκόνη ή άμμο, και βαθμολογείται σε κλίμακα 1-7. Το δεύτερο ψηφίο, με βαθμολογία από 1-9, δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η ηλεκτρική συσκευή στην υγρασία

Ένα ακουστικό βαρηκοΐας με βαθμολογία IP67, για παράδειγμα, σημαίνει ότι προστατεύεται ιδιαίτερα από στερεά αντικείμενα όπως άμμο ή σκόνη και έχει δοκιμαστεί να λειτουργεί για τουλάχιστον 30 λεπτά σε νερό σε βάθος μικρότερο από 20 εκατοστά  αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδιάβροχα.

 

           

Τα ακουστικά βαρηκοΐας προσέχουμε να μην εκτεθούνε σε υγρασία η νερό λειτουργούν καλυτέρα για αυτό :

 

  •             Σκουπίστε τα. Πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ, σκουπίστε ολόκληρη τη συσκευή με ένα στεγνό πανί χωρίς σκόνη. Εάν τα ακουστικά βαρηκοΐας σας είναι επαναφορτιζόμενα, συνδέστε τα με τις οδηγίες.
  •              Για ακουστικά βαρηκοΐας με μπαταρίες μιας χρήσης, αφήστε την μπαταριοθήκη  ανοιχτή μέχρι το επόμενο πρωί. Αυτό επιτρέπει σε κάθε υγρασία που έχουν συλλέξει κατά τη διάρκεια της ημέρας να εξατμιστεί όλη τη νύχτα.
  •           Επενδύστε σε έναν αφυγραντήρα, εάν χρειάζεται,  είναι ένα καλό μέρος για να αποθηκεύσετε τα ακουστικά σας τη νύχτα.