Τι είναι το REM ; Και γιατί είναι χρήσιμο στην σωστή ρύθμιση ακουστικού

Posted by akoustika 31/10/2019 0 Σχόλια

Τι είναι REM ( Real ear measurement ) : πραγματική μέτρηση αυτιού

 

 

 

 

Η πραγματική μέτρηση αυτιού είναι η μέτρηση της στάθμης της ηχητικής πίεσης στον αυτιού του ασθενούς που αναπτύσσεται όταν φοριέται ένα ακουστικό. Μετράται με τη χρήση ενός λεπτού σωλήνα  σιλικόνης που εισάγεται στο πόρο του αυτιού  που συνδέεται με ένα μικρόφωνο έξω από το αυτί και γίνεται για να επιβεβαιώσει ότι το ακουστικό είναι στην κατάλληλη ενίσχυση για την απώλεια ακοής του ασθενούς. Η Αμερικανική Ακαδημία Ακουολογίας  συστήνουν το REM  ως την προτιμώμενη μέθοδο επαλήθευσης της απόδοσης των ακουστικών βαρηκοΐα .  Χρησιμοποιούμενη από Ακουοπροθετιστές  κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης ακουστικού, το REM είναι η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος για την αξιολόγηση του οφέλους που προσφέρει η ενίσχυση. Η μέτρηση του ηχητικού επιπέδου στο πόρο του αυτιού επιτρέπει στον να γίνουν και να κάνει σωστές εκτιμήσεις σχετικά με την ακουστότητα του ήχου στο αυτί και την αποτελεσματικότητα της ακοής.

 

 

 

 

 

Πως γίνεται η εφορμογή REM ?

 

Κατ 'αρχάς, ο Ακουοπροθετιστής  θα εξετάσει το πόρο του αυτιού για να διαπιστώσει ότι δεν έχει κερί το αυτί ,τοποθετεί του σωλήνα ανίχνευσης. Ο σωλήνας ανιχνευτή τοποθετείται με την άκρη περίπου 6 χιλιοστά  από την τυμπανική μεμβράνη. Στη συνέχεια τοποθετείται το ακουστικό. Το σύστημα REM θα παράγει τυπικά ένα ερέθισμα δοκιμής από ένα ηχείο που βρίσκεται σε απόσταση (30-38 εκατοστά ) από το κεφάλι του ασθενούς και ταυτόχρονα θα μετρήσει την έξοδο στο κανάλι του αυτιού για να προσδιορίσει πόση ενίσχυση παρέχει το ακουστικό.

 

 

 

Αποτελέσματα με το REM 

Έχει βρεθεί ότι το ποσοστό σωστών ρυθμίσεων βασισμένων μόνο στο λογισμικό των κατασκευαστών  εταιριων Ακουστικών βαρηκοιας κυμαίνεται από 29% έως 36%, ενώ μετά τη χρήση REM το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 82% με 83% .Αυτό έχει σαν επακόλουθο και την καλύτερη κατανόηση της ομιλίας.