Μύθοι και αλήθειες για τα ακουστικά βαρηκοΐας

Posted by akoustika 19/09/2020 0 Σχόλια

 

Εκατομμύρια ανθρώπων  βιώνουν κάποια μορφή απώλειας ακοής, η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας εξακολουθεί να περιβάλλεται από μυστήριο. 

 

 

 

Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους μύθους και τι πραγματικά εννοούν…

 

 

 

Μύθος 1) Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι άσχημα και ογκώδη

 

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι μεγάλα, ογκώδη. Φυσικά όχι , υπάρχει ποικιλία διαθέσιμων τύπων ακουστικών βαρηκοΐας, θα διαπιστώσετε ότι πολλά είναι σχεδόν αόρατα ..

 

 

 

 

Μύθος 2) Τα ακουστικά βαρηκοΐας προορίζονται για ηλικιωμένους

 

Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους για ακουστικά βαρηκοΐας. Παρόλο που η απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία είναι συχνή, άτομα όλων των ηλικιών παρουσιάζουν απώλεια ακοής. Ακόμα και μερικά μικρά παιδιά χρειάζονται συσκευές ακοής για να βελτιώσουν τη λειτουργία ακοής τους, οπότε σίγουρα δεν είναι κάτι που συνδέεται μόνο με τα γηρατειά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα νεότερα άτομα μπορεί να χρειάζονται ακουστικά βαρηκοΐας. Από έκθεση σε δυνατούς θορύβους , υπερβολική χρήση ακουστικών σε ένταση ή εκ γενετής  με μειωμένη λειτουργία ακοής. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, υπάρχουν ακουστικά βαρηκοΐας που ταιριάζουν σε όλους.

 

 

 

                       

 

 

 

 

 

Μύθος 3) Μπορείτε να αγοράσετε ενισχυτές ακοής που είναι φθηνότερα και όχι ακουστικά βαρηκοΐας

 

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγοράσετε φθηνά ακουστικά βαρηκοΐας δηλαδή ενισχυτές ακοής από το  διαδίκτυο, αλλά θα μπορούσατε να κάνετε τον εαυτό σας περισσότερο κακό παρά καλό. Όταν αγοράζετε ακουστικά βαρηκοΐας στο διαδίκτυο, απλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι λαμβάνετε αυτό που πληρώνετε ή ότι δεν σας κοροϊδεύουν

Επιπλέον, τα ακουστικά βαρηκοΐας πρέπει να τοποθετούνται και να ρυθμίζονται από έναν επαγγελματία ακουοπροθετιστή .Εκτός από τη βελτίωση της λειτουργίας της ακοής σας, αυτό αυξάνει την άνεση και την σωστή τοποθέτηση στα  ακουστικά βαρηκοΐας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μύθος 4) Τα ακουστικά βαρηκοΐας αφού λειτουργούν στον φίλο μου τότε κάνουν τα ιδιά και σε εμένα

Η λειτουργία ακοής όλων είναι διαφορετική, οπότε οι ανάγκες σας θα είναι διαφορετικές από τους άλλους . Εάν τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν ήταν αποτελεσματικά για έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν σωστά σε εσάς. Μπορεί να είχαν μια κακή  εμπειρία λόγω του τύπου του ακουστικού βαρηκοΐας που εφάρμοσαν  ή της έλλειψης επαγγελματικού εξοπλισμού και εντελώς λάθος εφαρμογής .

Όταν η ακοής σας αξιολογείται από έναν επαγγελματία ακουοπροθετιστή , μπορούν να καθορίσουν ακριβώς τι είδους απώλεια ακοής αντιμετωπίζετε. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσουν τι είδους ακουστικό βαρηκοΐας θα είναι πιο αποτελεσματικό για εσάς

Εκτός από αυτό, ένας καλός  ακουοπροθετιστής  θα αφιερώσει χρόνο για να προσαρμόσει τα ακουστικά βαρηκοΐας σας για να τροποποιήσει την απόδοσή τους, καθώς και να τα προσαρμόσει με ακρίβεια. Αυτό κάνει μια σημαντική διαφορά στη λειτουργικότητα των ακουστικών βαρηκοΐας σας και θα διασφαλίσει ότι θα έχετε το μέγιστο όφελος από τις συσκευές ακοής σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μύθος 5) Τα ακουστικά βαρηκοΐας επαναφέρει όπως ακριβώς την φυσιολογική ακοή

 

Κανένα ακουστικό δεν μπορεί να αποκαταστήσει πλήρως τη φυσική  λειτουργία της ακοής σας, αλλά τα προηγμένα ακουστικά είναι τόσο καλά που πλησιάζουν αρκετά με το φυσικό ! Η απόκτηση των καλύτερων αποτελεσμάτων από τα ακουστικά βαρηκοΐας εξαρτάται από τη συσκευή που επιλέγετε και τον τρόπο τοποθέτησής της. Γι 'αυτό είναι ζωτικής σημασίας να ζητήσετε συμβουλές από έναν αξιόπιστο κέντρο  ακοής.

Παρόλο που υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ακουστικών βαρηκοΐας στην αγορά, δεν ταιριάζουν όλα  στον τύπο της απώλειας ακοής που αντιμετωπίζετε. Επιπλέον, ορισμένα στυλ μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στο σχήμα των αυτιών σας.

 

 

 

 

 

Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία των ακουστικών βαρηκοΐας , πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν. Για αυτό πρέπει να επισκεφτούν ένα κέντρο ακοής και να δοκιμάσουν πως λειτουργούν τα ακουστικά βαρηκοΐας.