Πέντε πράγματα που μπορείς να κανείς για να βελτιώσεις την υγεία της ακοής σου

Posted by akoustika 20/07/2020 0 Σχόλια

 

Είτε έχετε διαγνωστεί με απώλεια ακοής είτε όχι, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο επιδείνωσης, καθώς και να βελτιώσετε την συνολική υγεία σας ταυτόχρονα. 

 

 

 

 

 

 

Φορέστε τα ακουστικά βαρηκοΐας σας

Εάν έχετε διαγνωστεί με απώλεια ακοής καλό είναι να τα πάτε σε ένα κέντρο ακοής και να δοκιμάσετε και να αγοράσετε ακουστικά βαρηκοΐας άμεσα , τα ακουστικά θα σας βοηθήσουν στην ακουστική περιοχή του εγκεφάλου, όπου επεξεργάζεται ως αναγνωρίσιμος ήχος. 

Η ακοή σας δεν είναι το μόνο μέρος του σώματός σας που ωφελείται όταν φοράτε τα ακουστικά σας:

  • Η γενική υγεία βελτιώνεται επίσης. Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που φορούν ακουστικά βαρηκοΐας έχουν επιπλέον  οφελεί για την υγεία  . Η προσπάθεια που ξοδεύετε προσπαθώντας να ακούσετε το εγγόνι σας να σας λέει μια ιστορία όταν δεν φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας θα μπορούσε να είναι η ενέργεια που ξοδεύετε να την πάρετε στο πάρκο όταν το κάνετε.
  • Η ψυχική υγεία μπορεί να υποφέρει εάν δεν αντιμετωπίσετε την απώλεια ακοής, ειδικά εάν έχετε απομονωθεί από κοινωνικές συγκεντρώσεις επειδή δεν μπορείτε να ακούσετε καλά. Υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ απώλειας ακοής και κατάθλιψης μεταξύ ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν σχέσεις μεταξύ απώλειας ακοής χωρίς θεραπεία και αυξημένου θυμού, άγχους και κοινωνικής απομόνωσης.

 

  •  

 

 

 

Γυμναστική – Περπάτημα

Η άσκηση είναι ένα από τα πιο ευεργετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη γενική υγεία σας. 

Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος στο αυτί. Η καλή ροή του αίματος είναι απαραίτητη για την υγεία των μικροσκοπικών τριχωτών κυττάρων στο εσωτερικό αυτί, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μετάφραση του ήχου που συλλέγουν τα αυτιά σας σε ηλεκτρικά ερεθίσματα για να μεταφράσει ο εγκέφαλός σας. Αυτά τα τριχωτά κύτταρα δεν αναγεννιούνται, έτσι η ακοή μας υποφέρει μόνιμα όταν πεθαίνουν ή έχουν υποστεί βλάβη.

 

 

 

 

Σταμάτα το κάπνισμα

 

Εάν περιμένατε έναν καλό λόγο να σταματήσετε το κάπνισμα τότε μάθετε ότι  Τοκάπνισμα συνδέεται με την απώλεια ακοής . Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι καπνιστές έχουν 28% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν απώλεια ακοής από τους μη καπνιστές. Ο κίνδυνος απώλειας ακοής αυξήθηκε μαζί με τον αριθμό των πακέτων τσιγάρων που καπνίστηκαν και το χρονικό διάστημα που το άτομο καπνίζει..

Οι ιατροί πιστεύουν ότι η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα στα τσιγάρα σφίγγουν τα αιμοφόρα αγγεία σας, λιμοκτονώντας αποτελεσματικά το εσωτερικό αυτί του οξυγόνου που χρειάζεται για να διατηρήσει τα κύτταρα των τριχών στον κοχλία υγιή. 

 

 

 

 

 

 

Χαμήλωσε την ένταση

Χωρίς αμφιβολία, ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψτε την απώλεια ακοής είναι να μειώσετε την ένταση του θορύβου στο περιβάλλον σας. Το Εθνικό Ινστιτούτο Κωφών και Άλλες Διαταραχές Επικοινωνίας (NIDCD) εκτιμά ότι 26 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν απώλεια ακοής που μπορεί να οφείλεται σε έκθεση σε θόρυβο. Για πολλούς από εμάς, η απλή μείωση της έντασης στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο αυτοκινήτου και η προσωπική ηλεκτρονική συσκευή είναι εξίσου επωφελής. 

 

 

 

 

 

Εμβοές και αντιμετώπιση

Η εμβοή συνδέεται με κάποιο επίπεδο απώλειας ακοής. Αυξάνοντας τη λήψη και την αντίληψη του εξωτερικού θορύβου με ένα ακουστικό βαρηκοΐας  προσφέρει ανακούφιση από τον εσωτερικό ήχο της εμβοής.

Οι περισσότεροι ασθενείς αναπτύσσουν εμβοές ως σύμπτωμα απώλειας ακοής, που προκαλείται είτε από την ηλικία είτε από την μακροπρόθεσμη βλάβη της ακοής  από κάποιο  ακουστικό  τραύμα στο σύστημα. Η απώλεια ακοής προκαλεί λιγότερα εξωτερικά ηχητικά ερεθίσματα για να φτάσει στον εγκέφαλο. Σε απάντηση  ο εγκέφαλος αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται διαφορετικές ηχητικές συχνότητες.

Οι ασθενείς με απώλεια ακοής και εμβοές μπορεί να βρουν ανακούφιση από τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας