Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεται για την απώλεια ακοής

Posted by akoustika 25/09/2020 0 Σχόλια

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεται για την απώλεια ακοής

 

 

 

 

 

 

1. Η απώλεια ακοής δεν αφορά αποκλειστικά τους ηλικιωμένους - Η πλειονότητα των περιπτώσεων συμβαίνει σε άτομα κάτω των 65 ετών.

 

 

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι σκέφτονται ότι η  απώλεια ακοής είναι συνδυασμός με τους «ηλικιωμένους». Στην πραγματικότητα, πολλές περιπτώσεις απώλειας ακοής συμβαίνουν σε άτομα κάτω των 65 ετών. Ενώ είναι αλήθεια οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να έχουν εκφυλιστική απώλεια ακοής. υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την απώλεια ακοής. Μια μόνο έκθεση σε δυνατό θόρυβο μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη στην ακοή, για παράδειγμα. Ο θορυβώδης, επίμονος θόρυβος στο παρασκήνιο είναι μια άλλη αιτία. Σε επιστημονικούς όρους, πάνω από οκτώ ώρες έκθεσης σε 90 dB θα προκαλέσει βλάβη στην ακοή σας. Μια στιγμή ενός πολύ υψηλού θορύβου ντεσιμπέλ - όπως ένας πυροβολισμός στα 140 dB - μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε δευτερόλεπτα.

Γενετικοί παράγοντες και παράγοντες που βασίζονται σε τραυματισμούς είναι επίσης συνηθισμένοι για απώλεια ακοής Όπως καταλάβατε , αυτά συμβαίνουν συχνά και σε νεαρή ηλικία.  Για μερικούς, μια βαμβακερή μπατονέτα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ακοής - πράγμα που αποδεικνύει ότι η υγεία της ακοής μας μπορεί να επηρεαστεί από σχεδόν οτιδήποτε. Η βλάβη του ακουστικού νεύρου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια ακοής, υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες απώλειας ακοής.

η απώλεια ακοής δεν είναι μόνο για τους ηλικιωμένους. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία.

 

 

 

2. Το Κερί στα αυτιά  είναι πολύ καλό για τα αυτιά σας ?

 

 

 

Το κερί στα αυτιά μας είναι ένα χονδροειδές πράγμα που γενικά δεν θέλουμε στο σώμα μας αλλά μια ορισμένη ποσότητα κεριού είναι λογική και υγιής για το σώμα μας. Το κερί στα αυτιά μας είναι ένας κολλώδης συνδυασμός ιδρώτα, κύτταρα του δέρματος και λάδι. Σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα μέσα στο  αυτί, διατηρώντας την περιοχή καθαρή και υγιή. Έτσι, από αυτή την άποψη, λίγο κερί είναι καλό.

Παρά το γεγονός ότι το αυτί είναι ενεργό φίλτρο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου μπορεί επίσης να υποδηλώνει πρόβλημα. Το υγρό κερί αυτιού μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη, ενώ το ξηρό κερί  είναι πιο υγιές. Αξίζει να επισκεφτείτε έναν ΩΡΛ εάν το κερί σας προκαλεί προβλήματα με απώλεια ακοής ή άλλα προβλήματα. .

 

 

3. Δεν σταματάτε ποτέ να ακούτε - ακόμα και όταν κοιμάστε το βράδυ

 

 

 

Την νύχτα συγκεκριμένες διαδικασίες επιβραδύνονται στο σώμα σας αλλα δεν σταματά ποτέ  για προφανείς λόγους. Πρέπει ακόμα να αναπνέετε και να χωνεύετε, φυσικά. Αλλά μια λειτουργία του σώματος που ίσως δεν γνωρίζετε είναι στις 24/7 είναι η ακοή σας. Ακόμα και σε έναν βαθύ ύπνο, μπορούμε ακόμα να έχουμε ηχητικά και να ερμηνεύονται από τον πάντα έτοιμο εγκέφαλό μας. Ο εγκέφαλός σας στη συνέχεια επιλέγει εάν θα αποκλείσει τον θόρυβο, εντελώς αυτόνομα από εσάς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δυνατοί θόρυβοι όπως  ένα παιδί που κλαίει, κάτι πέφτει ή ένας συναγερμός μας ξυπνά τη νύχτα. Ακούμε πάντα, είτε θέλουμε είτε όχι. Αντίθετα, όταν ακούμε πράγματα στα όνειρά μας, αυτό δημιουργείται εξ ολοκλήρου από τον εγκέφαλό μας. Τα αυτιά μας, ή τα ακουστικά νεύρα, δεν εμπλέκονται στη διαδικασία δημιουργίας ήχων.

 

 

 

4. Η ακοή είναι από τα πιο βασικά μέρη του συστήματος εξισορρόπησης.

 

 

 

Εάν είχατε ποτέ λοίμωξη στο αυτί, πιθανότατα έχετε αισθανθεί την αίσθηση ότι δεν είστε ισορροπημένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αυτιά μας επηρεάζουν άμεσα την ισορροπία μας . Το εσωτερικό αυτί μας είναι γεμάτο υγρό, το οποίο κινείται όταν το κάνετε και σηματοδοτεί κατευθείαν στον εγκέφαλό σας. Έτσι, όταν έχετε λοίμωξη στο αυτί, τα πάντα γίνονται λίγο λιγότερο. Ένα από τα πιο σημαντικά συμπτώματα λοίμωξης του αυτιού είναι ο ίλιγγος. Αυτή η κατάσταση συχνά σας κάνει να αισθάνεστε ζάλη και συχνά μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία.

Σε συνδυασμό με τα μάτια και τις αρθρώσεις μας, το εσωτερικό αυτί αποτελεί μεγάλο μέρος της συνολικής μας ικανότητας να ισορροπεί.

 

 

 

 

5. Η χρήση ακουστικού βαρηκοΐας μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωση της απώλειας ακοής

 

 

 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν ενεργά να προσφέρουν έναν τρόπο για να αποτραπεί η επιδείνωση της απώλειας ακοής. Ενώ ορισμένοι τύποι γενετικής ή ηλικιακής απώλειας ακοής δεν μπορούν να αποφευχθούν και  άλλοι μπορούν.

Τα ακουστικά  βοηθούν τον εγκέφαλό σας να κατανοήσει τους εισερχόμενους ήχους και πληροφορίες. Είτε πρόκειται για απώλεια ορισμένων τόνων είτε για μειωμένη ακοή συνολικά, το να μην μπορείτε να ακούσετε τι συμβαίνει γύρω σας μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ακουστική επεξεργασία στον εγκέφαλό σας. Τα ακουστικά βαρηκοΐας εμποδίζουν αυτά τα μέρη να ατροφούν, επαναφέροντάς τα σε συνεχή χρήση. Πιέζοντας τον εγκέφαλό σας να αρχίσει να κατανοεί τον ήχο και να τον μεταφράζει ξανά, είναι δυνατόν να διατηρηθεί ένα επίπεδο απώλειας ακοής χωρίς να επιδεινωθεί η ακοή σας με την πάροδο του χρόνου.