Τι πρέπει να ξέρετε πριν από την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας

Posted by akoustika 22/01/2019 0 Σχόλια

Συμβουλές για αγορά ακουστικού βαρηκοΐας  και τι πρέπει να προσέχουμε

 

 

 

 

Με τόσους πολλούς τύπους ακουστικών  βαρηκοΐας στην αγορά, ποιο είναι το σωστό για εσάς;

Η απάντηση εξαρτάται από πολλά πράγματα. Το κύριο μέλημα είναι η αιτία και η σοβαρότητα της. Τα αποτελέσματα των ακουστικών δοκιμών σας θα καθοδηγήσουν τον ακουοπροθετιστή σας  για τη διατύπωση συστάσεων. Εδώ είναι επτά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε  τις επιλογές σας.

 

 1. Εάν έχετε σοβαρή απώλεια ακοής, ίσως χρειαστείτε ένα από τα μεγαλύτερα ακουστικά βοηθήματα.

 2. Αν είστε επιρρεπείς σε υπερβολική συσσώρευση κερίου στο  αυτί ή σε λοιμώξεις του αυτιού, τα μικρά ακουστικά βαρηκοΐας  εύκολα χαλάνε  από το υπερβολικό κερί  του αυτιού  και έτσι μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

 3. Ίσως θελήσετε να είστε σε θέση να μειώσετε ορισμένους τύπους θορύβου  και να αυξήσετε τις συχνότητες ήχου που έχετε τα πιο μεγάλα  προβλήματα ακοής - κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όλα τα μικρά βοηθήματα ακοής.

 4. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής ή φορητούς υπολογιστές που είναι σε θέση να στέλνουν ασύρματο σήμα, τότε μπορεί να θέλετε να έχετε ένα ακουστικό που να είναι συμβατό με ασύρματες συσκευές (wireless)  που είναι σημαντικές για εσάς.

 5. Αν ανησυχείτε για το πώς θα φαίνετε  να φοράτε ακουστικό, ενημερώστε τον ακουοπροθετιστή σας. Αυτός  μπορεί να βοηθήσει στις επιλογές σε αυτό που θα ταιριάζει καλύτερα τόσο στις ανάγκες ακοής σας όσο και στην εμφάνισή σας.

 6. Τα ακουστικά βοηθήματα κυμαίνονται σε τιμή από περίπου  800 έως 3.000 Euro το κάθε ένα , ανάλογα με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, ο ΕΟΠΥΥ   καλύπτει μόνο ενα ακουστικό βαρηκοΐας, οπότε ο προϋπολογισμός σας μπορεί να αποτελεί παράγοντα στην απόφασή σας.

 7. Τέλος, σκεφτείτε την επιδεξιότητά σας. Εάν έχετε αρθρίτιδα, μπορεί να δυσκολευτείτε να εισάγετε και να αφαιρέσετε μικρά ακουστικά (ψείρες ) και προτιμήσετε   ένα μεγαλύτερο που είναι πιο εύκολο να χειριστεί.

 

 

 

 

 

 Υπάρχουν απάτες που σχετίζονται με ακουστικά, ειδικά δεδομένου ότι πολλά από τα άτομα που έχουν ανάγκη από αυτές τις συσκευές είναι ηλικιωμένα και δεν γνωρίζουν την τεχνολογία. Οι τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι ένας στους τρεις ηλικιωμένους έχει απώλεια ακοής που θα ωφεληθεί από κάποιο είδος συσκευής ακοής. 

 

Αποφύγετε την αλληλογραφίας ως μέσω Βοήθειας 

 

Πριν από χρόνια, τα Ακουστικά Βαρηκοΐας  ήταν ένα μέγεθος και  ταίριαζε σε όλους . Οι αρχικές συσκευές  ήταν σχήματος σάλπιγγας που θα τοποθετούσατε στο αυτί για να συλλέγετε ηχητικά κύματα και να τα κάνετε πιο δυνατά. Σήμερα τα Ακουστικά Βαρηκοΐας είναι  καλύτερα σχεδιασμένα και πιο βολικά. Εάν επιλέξετε να αγοράσετε  μέσω ταχυδρομείου, ίσως να μήν προσαρμόζεται στο αυτί σας  

Αντί να κάνετε την επιλογή σας τυφλά καλό ειναι να πάτε   σε έναν πιστοποιημένο αντιπρόσωπο ακουστικών και τοποθετήστε τα κατάλληλα για σας .  Ενα ακουστικό είναι επένδυση οπότε βεβαιωθείτε ότι αξίζει την τιμή που πληρώνετε . Η αγορά σε προσωπικό επίπεδο σας  επιτρέπει επίσης να κάνετε συγκρίσεις διαφόρων σημάτων και μοντέλων για να δείτε τι πρέπει να προσφέρει ο καθένας. . Αγοράστε ένα ακουστικό υψηλής ποιότητας από τον κατάλληλο κατάστημα  για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή εφαρμογή, όλα τα σωστά χαρακτηριστικά και μια ειλικρινή εγγύηση.

 

Μην παρασυρθείτε από τής "Μεγάλες προσφορές "

 

 

 

 • " Αγοράστε ένα να πάρετε ένα δωρεάν "

 • " Αγοράστε ένα πάρτε μια δωρεάν κάρτα "

 •  "Σήμερα μόνο εκπτώσεις "

 

Τι πρέπει να ξέρετε για να πάρετε τη σωστή απόφαση 

 

 • Ποιο είναι το επίπεδο απώλειας της ακοής σας 

 • Τι διαφορετικά στυλ λειτουργούν καλύτερα για τη ζωή σας - είναι πίσω από το αυτί εντάξει ή θέλετε κάτι πιο συμπαγές και μυστικό

 • Τι κάνει κάθε λειτουργία και πώς βελτιώνει την ακοή σας

 • Ποια είναι η  εγγύησης 

 • Υπάρχουν κρυφές χρεώσεις

 • Ποια είναι η μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Αυτά είναι όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που δεν έχετε χρόνο να απαντήσετε όταν πιέζεστε  στην πώληση. Κάντε το σωστό και αποφύγετε τις απάτες.

 

 

 

 

 Ακοοπροθετιστής - Τεχνικός 

Ιπλικτζόγλου Μιχάλης