Τι είναι το ακουστικό βαρηκοΐας;

Posted by akoustika 12/04/2019 0 Σχόλια

  Τι είναι το ακουστικό βαρηκοΐας;

 

 

                                                                               

 

 

 

Παρά την μεγάλη ποικιλία τύπων, σχεδίων και τεχνικών χαρακτηριστικών, τα ακουστικά βαρηκοΐας  μπορούν όλοι να περιγραφούν ως μικρές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που επιτρέπουν σε ένα άτομο να ακούει καλύτερα τους ήχους και να κατανοεί καλύτερα την ομιλία, δηλαδή είναι ς μια γενική βελτίωση στην επικοινωνιακή ικανότητα.  

 

Πώς λειτουργούν τα ακουστικά βαρηκοΐας  ;

Σχεδόν όλοι οι τύποι ακουστικών βαρηκοΐας  λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, παρόλο που το αποτέλεσμα πρέπει να είναι διαφορετικό για κάθε άτομο. 

Πρώτον, ο ήχος εισάγεται μέσα από ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο, όπου ο ήχος μετατρέπεται σε ένα ηλεκτρονικό, ψηφιακό σήμα.

Δεύτερον, το σήμα επεξεργάζεται, ενισχύεται και τροποποιείται για να καλύψει τις ανάγκες της απώλειας ακοής του χρήστη.

Τέλος, ένας δέκτης (μικροσκοπικό μεγάφωνο) στέλνει τον επεξεργασμένο ήχο μέσω στον ακουστικό πόρο

Είναι σημαντικό, εάν έχετε απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά, όπως κάνουν οι περισσότεροι, θα πρέπει να περιμένετε να χρησιμοποιήσετε δύο ακουστικά βαρηκοΐας. ένα ακουστικό είναι σχεδόν πάντοτε ανεπαρκές.  

 

 

Τι είναι τα ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας  ;

 

Oλα τα νέα ακουστικά βαρηκοΐας  είναι ψηφιακά. Αυτό σημαίνει ότι είναι προγραμματισμένα για να ταιριάζουν στις ανάγκες τόσο της απώλειας ακοής σας όσο και του τρόπου ζωής σας.

Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσετε και πιθανότατα θα χρειαστεί να επισκεφτείτε αρκετές φορές τον ακουοπροθετιστή σας για  να τα προσαρμόσετε αφού χρειάζεται  χρόνος προσαρμογής. 

 Όλα τα ψηφιακά ακουστικά έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις για διαφορετικά περιβάλλοντα, όπως σε μια ομαδική συζήτηση, σε ένα ήσυχο δωμάτιο ή σε θορυβώδη μέρη. 

 

Ποιοι είναι οι τύποι βοηθημάτων ακοής;  

 

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη βοηθημάτων ακοής. Το σωστό είδος για εσάς εξαρτάται εν μέρει από την απώλεια ακοής σας, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε.  Άλλοι προτιμούν μια πιο διακριτική τοποθέτηση που λίγοι θα παρατηρήσουν.

 

 

  Μπορείτε να δείτε και στο αθρο τύποι ακουστικών 

 

 

Νέος χρήστης και προσαρμογή   

 

Μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις μήνες για να συνηθίσετε το νέο Ακουστικό Βαρηκοΐας . Αυτό που θα συναντήσετε θα εξαρτηθεί από την απώλεια της ακοής σας, τις ανάγκες σας στον τρόπο ζωής και το πόση  ώρα φοράτε τα ακουστικά σας.  

Ο εγκέφαλός σας θα αρχίσει να εγγράφει ήχους που δεν έχει ακούσει καλά για κάποιο χρονικό διάστημα. Έτσι, μπορεί να νιώσετε κουρασμένοι ακούγοντας.  Αλλά, καθώς συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τα νέα ακουστικά σας, ο εγκέφαλός σας θα  μάθει  να αναγνωρίζει τους νέους ήχους και θα γίνονται  πιο αποδεκτοί . 

 Θα πρέπει να επισκέπτεστε συχνά τον ακουοπροθετιστή σας για να  σας δώσει  συμβουλές σχετικά με τις καλύτερες τεχνικές για να συνηθίσετε στα ακουστικά σας.  

 

 

 

Συμβουλές για αγορά ακουστικού βαρηκοΐας  και τι πρέπει να προσέχουμε