Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση με Ακουστικά βαρηκοΐας

Posted by akoustika 20/03/2019 0 Σχόλια

Πόσο βασίζεστε στην ακοή σας όταν οδηγείτε

 

 

 

Πιθανώς περισσότερο από ό, τι γνωρίζετε. Παρόλο που η αίσθηση της όρασης είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, η ακοή σας βοηθάει να ανιχνεύετε τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, να ακούτε τη κόρνα ενός οδηγού ή να συνειδητοποιήσετε ότι τα φλας . Ενώ η απώλεια ακοής  δεν επηρεάζει σημαντικά την ικανότητά σας να οδηγείτε, ποτέ δεν βλάπτει να προετοιμαστεί και να λάβει επιπλέον προφυλάξεις.

Η σωστή θεραπεία είναι ακουστικό  βαρηκοΐας , ειδικά αν έχετε αναπτύξει αισθητηριακή απώλεια ακόης , η οποία περιλαμβάνει απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία. Όχι μόνο τα ακουστικά  θα  ενισχύουν τους σημαντικούς ήχους που ακούτε στο δρόμο, μπορούν επίσης να διατηρήσουν το ακουστικό σας σύστημα υγιές, έτσι ώστε ο εγκέφαλός σας να μην ξεχάσει πώς να ερμηνεύσει άλλους ήχους στο περιβάλλον σας.

Τα σημερινά ακουστικά βαρηκοΐας  είναι τεχνολογικά θαύματα, με ευαίσθητα μικρόφωνα που έχουν σχεδιαστεί για την καλύτερη διάκριση μεταξύ θορύβου ομιλίας και θορύβου υποβάθρου. 

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κρατήσετε τις περισπασμούς στο ελάχιστο:

Πριν φύγεις

  • Διατηρήστε τα ακουστικά σας στην σωστή ρύθμιση και να μην σφυρίζουν ,  είναι μια μεγάλη απόσπαση της προσοχής, ανεξάρτητα από τη δραστηριότητά σας. Επισκεφθείτε ειδικό σε  τακτικά, τουλάχιστον κάθε έξι μήνες, για ελέγχους και καθαρισμούς .Πείτε τους εάν αντιμετωπίζετε σφυρίγματα  ή άλλες ανησυχίες.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι μπαταρίες του ακουστικού σας είναι φρέσκες.  Εάν οι μπαταρίες σας αρχίσουν να υποδηλώνουν ότι είναι χαμηλές ενώ οδηγείτε, μην επιχειρήσετε να τις αλλάξετε ενώ το όχημα είναι σε κίνηση. Αντ 'αυτού, τραβήξτε σε μια ασφαλή περιοχή και να τις αλλάξετε.
  •  

Κατά την οδήγηση

  • Μειώστε την ένταση στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου.  Ρυθμίστε την ένταση του ήχου πριν ξεκινήσετε το δρόμο, ώστε να μην χρειάζεται να παίζετε με τα χειριστήρια ενώ το όχημα κινείται.
  • Ζητήστε από τους  συνεπιβάτες να κρατήσουν την συνομιλία ήσυχη και στο ελάχιστο. Παρόλο που είναι πάντα διασκεδαστικό να συμμετέχετε στη συζήτηση, εκτός από την οδήγηση σημαίνει ότι η προσοχή σας δεν είναι πλήρως εστιασμένη στο δρόμο. Εάν έχετε πρόβλημα να ακούσετε τους άλλους ανθρώπους στο αυτοκίνητο, είτε ως οδηγός είτε ως επιβάτης, μιλήστε με τον ακουοπροθετιστή  σας σχετικά με τις επιλογές τεχνολογίας που μπορεί να είναι διαθέσιμες και χρήσιμες για εσάς.
  • Κρατήστε το παράθυρο του αυτοκινήτου κλειστό για να ελαχιστοποιήσετε το θόρυβο του δρόμου Τα σημερινά οχήματα κατασκευάζονται για να μειώσουν το θόρυβο του δρόμου, γεγονός που είναι καλό για όσους έχουν απώλεια ακοής. Οποτεδήποτε μπορείτε να μειώσετε τους  θορύβους  που αποσπούν  την προσοχή σας, τόσο καλύτερα θα είστε σε θέση να ακούσετε αυτά που χρειάζεστε.
  • Επικεντρωθείτε στην οδήγηση , που σημαίνει ότι όλα τα άλλα - όπως γραπτά μηνύματα, φαγητό - μπορούν να περιμένουν μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. 
  • Βάλτε το τηλέφωνο μακριά. Προτείνουμε να αποφεύγετε να μιλάτε στο τηλέφωνο εντελώς κατά την οδήγηση, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε όλη την προσοχή σας στην οδήγηση. Ωστόσο, αν πρέπει να έχετε μια τηλεφωνική συνομιλία, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Bluetooth για ανοιχτή ακρόαση, αν υπάρχει. 

 

Μην διστάσετε να επισκεφτείτε ένα από τα Ακουολογικά  κέντρα μας για να ενημερωθείτε για τα ακουστικά βαρηκοΐας και ότι άλλες απορίες έχετε.