Ακουστικά βαρηκοΐας με το μεγάφωνο μέσα στο αυτί (Mini Rite) Είναι σωστά για μένα;

Posted by akoustika 03/05/2019 0 Σχόλια

Ακουστικά βαρηκοΐας με το μεγάφωνο μέσα στο αυτί (Mini Rite)  Είναι σωστά για μένα;

 

 

 

 

Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με ακουστικά βαρηκοΐας   αναζητούν τον καλύτερο τρόπο για να διοχετεύσουν τον ήχο απευθείας στο εσωτερικό αυτί ενός ατόμου που έχει απώλεια ακοής. Ως αποτέλεσμα, οι συσκευές ακοής έχουν γίνει μικρότερες και πιο αποτελεσματικές στην παροχή ενισχυμένου ήχου στο ακουστικό σύστημα μας

Έτσι και  κάποιοι τύποι ακουστικών παρέχουν στους χρήστες τους καλύτερη ποιότητα ήχου από ποτέ.

Οι συσκευές ακοής Mini Rite είναι συνήθως μικρές, με μικρόφωνο και επεξεργαστή που χωράει σε μια μικρή συσκευή  και κρέμεται πίσω από το αυτί. Το ηχείο είναι συνδεδεμένο στον επεξεργαστή με ένα λεπτό σωλήνα ή σύρμα και προορίζεται να χωρέσει βαθιά μέσα στο πόρο του αυτιού.

 

 

 

 

Είναι καλά τα  ακουστικά βαρηκοΐας  με το μεγάφωνο μέσα στο αυτί ? 

 

 

Τα ακουστικά με εξωτερικό μεγάφωνο είναι τα καλύτερα για όσους έχουν ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής, ειδικά εκείνα με απώλεια ακοής υψηλής συχνότητας - τον πιο κοινό τύπο απώλειας ακοής που σχετίζεται με την ηλικία, γνωστό ως πρεσβηακουσια , δεν συνιστάται για εκείνους με σοβαρή έως βαθιά απώλεια ακοής το κανάλι του αυτιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ακουστικών με το μεγάφωνο μέσα στο αυτί.

 

 

Πλεονεκτήματα:

 

 

Υπάρχει σωστός εξορισμός στα αυτιά και  Αυτό επιτρέπει  φυσικό ήχο και τη ροή αέρα να έρθουν στο αυτί. Αυτός ο τύπος ακουστικού είναι αρκετά ανοιχτός ώστε να αφήνουν τις χαμηλές συχνότητες να περάσουν έτσι ώστε το ακουστικό να ενισχύει τις υψηλότερες συχνότητες και να ακούτε πιο καθαρά. Έτσι έχουμε καλύτερες υψηλές συχνότητες χωρίς ακουστική ανατροφοδότηση(σφυρίγματα).

Η θηλή του ακουστικού και το μεγάφωνο  που μπαίνει στο αυτί  καθαρίζεται εύκολα με το σκούπισμα τους με ένα μαλακό πανί κάθε βράδυ μετά τη χρήση.

 

 

Μειονεκτήματα:

 

Χρειάζεται α περίπου κάθε 2 μήνες να αλλάζουμε την θηλή του ακουστικού γιατί αλλιώς δεν λειτούργει σωστά.

Για να αποφύγετε προβλήματα, μιλήστε στον Ακουοπροθετιστή σας για το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε την θηλή του ακουστικού σας και πώς να το φροντίζετε. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε παλιές θηλές σε νέα ακουστικά.

Μια καλή εφαρμογή είναι το κλειδί για τον καλό ήχο.

Μια ακατάλληλη τοποθέτηση μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να  μην ακούτε και φυσικά  να προκαλέσει  πόνο ή δυσφορία.